Alles over oesters
De Oesterkoning presenteert het liefst de volgende oesters:
Mauger Spéciales la Jolie III € 2,40
De Jolie-Mauger oester is anders dan alle ander Normandische oesters. Mauger sublimeert de smaakervaring van deze oester en zijn kenmerkende zoete toets met enkele jodium-achtige tonen. Dit komt doorgat de familie Mauger gebruik maakt van 2 verschillende Oesterparken, te weten in Saint-Vaast-la Hougue en bij Blainville-sur -Mer. Deze 3 jarige cruere is echt een juweeltje uit de Atlantische oceaan
Geay Spéciales III € 3,40
Deze koningin van de Charente-Maritime is een van de smakelijkste oesters uit Frankrijk. Om te zorgen dat de oester goed groeit, wordt ze langer dan 42 maanden van het ene naar het andere oesterpark verplaatst, zodat ze de beste voedingsstoffen binnenkrijgt. De Geay is vlezig en krokant en de aroma’s zorgen voor een onvergetelijk genot. Een subtiele smaakte nootachtige tonen
Gillardeau Spéciales III € 3,40
De Gillardeau is de ” Grand Cru” onder de Franse oesters. Het huis Gillardeau bestaat ongeveer 100 jaar en staat synoniem aan voortreffelijkheid. 4 Jaar lang worden de oesters in de oesterparken van Marennes-Oleron minimaal 59 keer bewerkt voordat de Oesterkoning ze voor u presenteert Eerst worden ze drie jaar lang gedraaid en geschud en wisselen zij van oesterpark. Daarna worden de oesters in de gezouten kleiachtige bassins gelegd. Hier krijgen zij hun “touche finale”. Het vlees wordt steviger en verrijkt met de karakteristiek van de streek. In deze bassins krijgen de Speciales Gillardeau hun kleur en hun specifieke smaak. Een combi tussen zacht en krokant, zilt en zoet.
Door de vele manipulaties heeft de Gillardeau een sterke schelp. Hij houdt goed zijn water vast.Daarom kunnen ze langer dan 8 dagen na verpakking nog gegeten worden. De Gillardeau kan je bijna het hele jaar eten omdat zij nooit melkachtig worden.
Zeeuwse platte 00000 ( 5 nullen) € 3,95
De Zeeuwse platte oester uit de Grevelingen is het summum voor de oesterliefhebber. De smaak van deze platte oester is heel anders als die van alle andere oesters. De diepe nootachtige smaak blijft erg lang hangen. Deze schelp uit de Nederlandse wateren is vrij kostbaar door zijn matige oplage. Deze platte oester plant zich moeilijk voor en is zeer gevoelig. Het kan dan ook makkelijk voorkomen dat aan het begin van het jaar alle grote platte oesters reeds zijn verkocht. Een goed alternatief in dezen is een Ierse of Deense platte oester.
Fines Claires Favier III € 2,40
Deze oester dankt zijn smaak aan de zoutige moerassige Claires aan de rivier le Seudre. De oester heeft een geprononceerde zilte smaak met zoetige- nootachtige accenten ( Marennes Oleron).
Fines de Claires du Cap Horn III € 2,40
Deze parken hebben de bijzonderheid om van een voortdurende waterpassage te profiteren die voedsel en kracht aan de oester geeft. Gerijpt in de Claires kunnen zij een groene kleur bij de mantel krijgen. Zij heeft een fijne jodiumachtige smaak.
(Ile de Noirmoutier/ Vendee Atlantique).
Fines Claires Baudit III € 2,40
Verfijnde jodiumachtige smaak (Marennes Oleron).
Fines de Normandie III € 2,40
Zacht vlees met een pittige smaak en een jodiumachtige geur. Om de oesters sterker en smaakvoller te maken worden ze op het natte stond gelegd, zodat ze bij eb steeds bloot komen te liggen (Normandie/ Agon Coutainville).
La Pousse en Claire III
licht kruidig vlezige smaak (Marennes Oleron).
Fines de Claires Verts III
Verfijnd zilte smaak met een licht zoetje ( Marennes Oleron).
Speciales St Vaast
Jodiumachtige en vlezige smaak (Normandie).
Perle Blanche
Vlezige minder zoute smaak, frisse nasmaak( Normandie/ Marennes).
Speciales de Cancale
Stevig zout, ijzer- en jodiumachtige smaak (
Bretagne).
Tsarskaja/h6>Zout ,romig, zoete nuance ( Bretagne).
La Perle Noir
Zacht kruidig met een zoete nasmaak, (Bretagne).
Speciales Prat-ar-Coum III
Cremig, noot- en jodium-achtige smaak ( Bretagne).
Speciales le Gall
Sterke minder zilte smaak met een bittere nasmaak (Bretagne).
Super Speciales de Tarbouriech
Zoete komkommer smaak (Middellandse zee).